25 квітня – 2 травня, DagaDana вдруге відправляється у тур Україною!

0
19

25 квітня 2 травня, DagaDana вдруге відправляється у тур Україною!

25 квітня 2 травня

Київ|Харків| Кривий Ріг| Дніпропетровськ| Кишинів|Львів| Івано-Франківськ| Ужгород

DagaDana вдруге відправляється у тур Україною!



25 квітня з концерту у Фестиваль-ресторації Диван розпочнеться всеукраїнський тур гурту DagaDana. Польсько-українське тріо вже давно добре знане в Європі, і на цей раз протягом другого туру в Україні відвідає сім міст і столицю Молдови Кишинів!

DagaDana з притаманною їм легкістю поєднує фолк, джаз і електроніку в одне ціле, створюючи тим самим власний неповторний стиль. Концерти DagaDana завжди сповнені емоцій, адже окрім класичних інструментів (клавіші, електроніка, контрабас) музиканти використовують звичайні дитячі іграшки, які додають казковості і водночас іронії до всього, що відбувається на сцені. Звязок музикантів з публікою вражає DagaDana протягом всього концерту по-особливому, власною мовою спілкується з глядачем.

DagaDana сформувалась після знайомства Даги Грегорович з польського міста Познань і Дани Винницької, колишньої вокалістки відомого українського джаз-бенду ShokolaD зі Львова. Цілісності додає звучання контрабасу Міколая Поспєшальського – незмінного учасника гурту, що родом з Кракова.

У 2008 році гурт випустив перший реліз Wygadana, а вже другий Malenka (2011) отримав найпрестижнішу польську премію Frederyk. Цього року DagaDana не здає позицій і є також номінованою на отримання цієї нагороди.

Ключем до успіху DagaDana є відсутність штампів і оригінальність, музиканти готові до експериментів і досліджень. В їх музиці відсутній пафос, але є своєрідний підхід до звучання народних елементів. Музиканти з легкістю справляються як з електронікою, клавішами, контрабасом так і з іграшками, мобільними телефонами чи пилкою під час виступу. Чи не шаленство? Тільки тоді, коли це необхідно – пишуть критики про гурт.

DagaDana постійні учасники всесвітньовідомих фестивалів: Heineken Opener Festival, Флюгери Львова, Фортмісія, ZA JAZZ Fest, L2, Song of Songs, Festival des Musiques du D&eacute,sert (Марокко) та багатьох інших.

Організатори туру: NaturalEast, naturaleast.net



Відео:

https://www.youtube.com/watch?v=YiRfbn5V4Uc&feature=relmfu

https://www.youtube.com/watch?v=VQS2dtJjxVw&feature=relmfu

https://www.youtube.com/watch?v=P-fvCKfbIn8&feature=relmfu



Розклад туру:

25.04 – Київ, Фестиваль-ресторація ‘Диван’ (Бессарабська, 2а), 20:00

26.04 – Харків, ‘Jazzter’ (пров. Театральний, 11/13), 20:00

27.04 Кривий Ріг, ‘Shelter+’ (Армавірська, 28), 18:30

28.04 – Дніпропетровськ, ‘Art-Kvartyra’ (Красна площа, 3-1), 20:00

29.04 – Молдова, Кишинів, ‘Art-Labyrinth’

30.04 – Львів, ‘Флюгери Львова’, 18:00

01.05 Івано-Франківськ, Обласна Філармонія, 19:00

02.05 – Ужгород, ‘Фантом’ (Капушанська, 156а)

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here