19 мая, Наталка Полтавка

0
189

19 мая, Наталка Полтавка

19 мая, Наталка Полтавка

Іван Котляревський

Музика Миколи Лесенка

Оперета на 2 дії



Режисер народна артистка України Лідія Кушкова

У ролях: народний артист України: Василь Крачковський, заслужені артисти України Наталя Тафі, Валерій Мойсеєнко, Микола Постолака, народний артист Михайло Чернявський, Ольга Радочинська, Володимир Бережницький.



Пєса Наталка Полтавка написана І. Котляревським для потреб Полтавського театру 1818 р. саме тоді, коли Драматург перебував там на посаді керівника. Глядач українського театру був найрізноманітніший, але І. Котляревський хотів бачити в театрі найбільше простолюдина, тому основою для його п’єси стала жива дійсність, тогочасне народне життя, і героїв він обрав також з народу.



Конфлікт у творі вибудовується з двох сюжетних ліній: перша Наталка любить бідного парубка сироту Петра, кілька років чекає на нього. На перешкоді до щастя закоханої пари стає соціальна нерівність. До Наталки сватається пан возний це друга сюжетна лінія.



Пісні у виставі не просто окремі музичні номери, як у тогочасних комічних операх, а й головний засіб розкриття характеру персонажа, почуття. Пісні у пєсі перенесені з фольклору і написані самим автором. ‘Ой я дівчина Полтавка’, ‘Сонце низенько’ до друку пєси стали популярними і вважаються народними.

Тривалість вистави: 2 год.

Академический Украинский Музыкально-Драматический им. Т. Г. Шевченко

Адрес: ул. Ленина, 5, Центр (ЦУМ) угол ул. Ленина и Театрального бульвара

Тел.: 778-55-55 (касса), 744-52-35, 744-11-27

Начало: 19:00

Цена билета: 20 – 80 грн

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here