У Дніпрі можна отримати відео з камер відеоспостереження за допомогою QR-кодів

0
114


У Дніпрі на житловому масиві Парус з’явилися камери зовнішнього відеоспостереження. Це результат реалізації проєктів, пов’язаних із системами безпеки у рамках програми «Бюджет участі». Мешканці масиву самостійно вирішували, де мають бути встановлені камери відеоспостереження аби створити безпечні умови для себе та своїх близьких. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Проекти, що стосуються систем безпеки, мешканці подають досить активно. Усього таких було 44, переможцями стали 14. У рамках реалізації п’яти з них, вже встановлено 80 відеокамер на суму понад 2,5 млн грн. Цьогоріч ще 9 проєктів вартістю майже 3,4 млн грн буде втілено у життя», – розказала директорка департаменту інноваційного розвитку Юлія Павлюк.

За словами авторки проєкту Катерини Головачьової, для оптимального розташування камер спочатку створити мапу, де мешканці вказували найбільш небезпечні, на їхню думку, місця.

«Основними локаціями, які було обрано для встановлення камер, стали місця біля школи, дитячого садка, виїзди з дворів, місця прогулянок. Тут на Парусі встановлено 30 відеокамер, під’єднаних до «Ситуаційного центру», що охоплююсь різні локації та створюють безпечні умови для місцевих мешканців», – зазначила Катерина Головачьова.

Для того, щоб мешканці масиву та всього міста могли швидко отримати відео з камер спостереження, на вулицях розміщують спеціальні QR-коди. Це унікальна практика для України.

«Будь який мешканець міста може звернутися до «Ситуаційного центру» та отримати абсолютно безкоштовно запис з камер відеоспостереження. Максимально швидко це можна зробити за допомогою QR-кодів. Їх ми розклеюємо у вигляді оголошень на вулицях міста. Оскільки мешканці цього району проявили високу активність у формуванні свого проєкту, то почати вирішили саме з Парусу», – повідомив директор КП «Інфо-Рада-Дніпро» департаменту інформаційних технологій ДМР Дмитро Цимиренко.

Він також додав, що, відсканувавши QR-код, з’являється електронна форма запиту, де потрібно вказати ім’я та прізвище, місце проживання, електронну адресу, час та місце події, відео якої необхідно отримати, а також докласти скан-копію особистого документа. Зазвичай відповідь надається протягом 5 робочих днів.

«Завдяки реалізації заходів програми «Безпечне місто» встановлено більш ніж 1 700 камер ситуаційного відеоспостереження. Важливим здобутком у розвитку системи є те, що кожен мешканець міста у разі необхідності може безкоштовно отримати запис з камер відеоспостереження. Загалом за минулий рік нашими спеціалістами було опрацьовано більш ніж 500 запитів на отримання відео. Для цього раніше необхідно було особисто відвідувати міську раду або подавати звернення на електронну пошту. З 2021 року ми максимально спрощуємо процедуру. А головне, ця послуга абсолютно безкоштовна», – підсумувала директорка департаменту інформаційних технологій ДМР Альона Чуєва.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here