Амбулаторія ЗПСМ №2 у м.Першотравенськ відновила роботу після її модернізації

0
75

26 червня  2023 року відбулося урочисте відкриття модернізованої за грантові кошти Уряду Німеччини амбулаторії №2 у м.Першотравенськ (Дніпропетровська обл.), у якому взяли участь міський голова Оксана ВІННИЦЬКА, представник Першого регіонального представництва УФСІ Катерина КЛІМЕНКО, представники органів місцевого самоврядування, місцевих громадських організацій та зацікавлені місцеві жителі.

Задля оновлення амбулаторії № 2 КНП «Першотравенського міського Центру надання первинної медико-санітарної допомоги» (ЦПМСД)  було проведено ремонт приміщень загальною площею 426 м²шляхом виконання таких основних робіт: заміни вікон та дверей, мережі водопостачання, водовідведення, системи опалення, освітлювального та електричного обладнання,  системи вентиляції, проведення внутрішніх робіт та встановлення сантехніки.

Загальна вартість будівельних робіт та супутніх витрат склала 9 314,6 тис. грн.

Крім того, з метою покращення надання медичних послуг для закладу було закуплено автоматичний гематолігічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, коагулометр, центрифуга ТС-Spinplus-8,пульсоксиметри, інфрачервоні термометри, різноманітні швидкі тести та засоби індивідуального захисту на загальну суму 791,4 тис.грн. Також проводиться розвиток потенціалу цільових груп Проєкту шляхом проведення тренінгів для лікарів, керівників медичних закладів, посадових осіб, що відповідають за управління сферою охорони здоров’я у громадах-партнерах Проєкту.

З бюджету міста профінансовано забезпечення підрядника безперебійним постачанням електро- та водоносіїв, закупівля медичних та офісних меблів, благоустрій прилеглої території.

У оновленій амбулаторії працює 6 лікарів та 18 осіб медичного персоналу, які тепер прийматимуть пацієнтів у просторих кабінетах з сучасним оснащенням. Амбулаторія обслуговує майже 10 000 мешканців.

Модернізацію амбулаторії проведено у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Поліпшення первинної сільської медицини. УФСІ VII», який фінансується Урядом Німеччини через Німецьку кредитну установу для розвитку (KfW) та виконується Українським фондом соціальних інвестицій.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here