Дніпро став лідером за розміром допомоги постраждалим від ракетних атак

0
37


Дніпровська міськрада однією з перших в Україні заснувала програму виплат компенсацій за зруйноване в результаті атак рф житло. З початку війни наше місто виплатило постраждалим майже 103 мільйони гривень. Розмір такої компенсації становить до 1 млн грн. Таким чином, Дніпро є лідером за розміром допомоги серед інших міст України. Про це повідомляє пресслужба міської ради Дніпра.

Містянка Алла Хоменко досі оговтується після ракетного удару 14 січня 2023 року, коли ракета влучила у багатоповерхівку на Набережній Перемоги,118. Квартира жінки розташована через декілька підʼїздів від епіцентру удару. На момент атаки вона разом з рідними була вдома. Жінка вдячна з швидку заміну вікон та дверей у її квартирі та пошкодженого світлофору і неподалік.

На сьогоднішній день питання виплати матеріальної допомоги жителям будинку %118 закрите на 96%, коментує начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Ірина Максименко. Жителі 61 з 63 знищених квартир вже отримали кошти. Мешканці інших двох квартир отримають кошти після того, як вирішаться всі юридичні моменти.

Окрім того, Дніпро допомагає всім дніпрянам, в яких 14 січня 2023 року була пошкоджена оселя, але залишилась придатною для проживання. За такою допомогою звернулось 328 осіб. З них:

122 особи отримали матеріальну допомогу на загальну суму 63 419 771 грн;
68 невдовзі отримають матеріальну допомогу на загальну суму 2 216 458 грн.
Ще у 62 осіб розглядають пакети документів, а 76 – збирають цей пакет, аби найближчим часом подати документи на допомогу.

До допомоги долучилась також Дніпропетровська ОВА, надавши міськраді 97 млн грн субвенції. А завдяки підтримці українців, Monobank зібрав понад 103 млн грн. Банк офіційно оголосив про кооперацію з БФ Kiddo у питанні розподілення цих коштів між постраждалими від ракетного обстрілу 14 січня 2023 року. Після чого вони також відкрили свій збір на сайті. Міська влада тісно співпрацює з БФ Kiddo. Фонд моніторить процес надання допомоги від міськради та обладміністрації та оперативно підключається до надання допомоги в межах своїх повноважень.

“В цілому з 24 лютого 2022 року у Дніпрі за матеріальною допомогою на відновлення житла звернулось 709 осіб. З них на сьогодні 315 містян вже отримали матеріальну допомогу на загальну суму 102 971 964 грн. Ще 106 осіб невдовзі отримають 6 299 738 грн. 160 мешканців міста надали пакети документів, які наразі розглядаються. А 128 осіб збирають пакети документів”, – зазначила Ірина Максименко.

У той же час Дніпро допомагає й іншим містам з виплатами допомоги громадянам, чиє житло постраждало від ворожих атак. На сьогодні досвід Дніпровської міської ради переймають і інші міста України: Запоріжжя, Кривий Ріг, Кам‘янське та інші.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here