5 млн. грн. для Придніпровської ТЕС – усунення проблеми приватного бізнесу за рахунок міста, – активісти

0
53

5 млн. грн. для Придніпровської ТЕС - усунення проблеми приватного бізнесу за рахунок міста, - активістиАктивісти просять підписати петицію, аби з бюджету не виділяли гроші для ДТЕК Придніпровської ТЕС. За три доби залишилося зібрати ще близько 160 підписів, щоб приватний бізнес не зміг вирішувати свої проблеми за рахунок дніпровців.

Нагадаємо, 25 липня 2018 року Дніпровська міська рада ухвалила рішення №12/34 (http://bit.ly/2OrDaiq), яким внесла зміни до Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого екологічного низьковуглецевого розвитку м. Дніпра на 2016 2020 рр., згідно з якими ДТЕК Придніпровська ТЕС тепер має можливість отримати з міського бюджету 5 мільйонів гривень на Заміну аварійних ділянок золошлакопроводів.

‘Тобто фактично місто виділило кошти платників податків для потреб приватного бізнесу корпорації ДТЕК. Вважаємо це неприйнятним зогляду на цілу низку обставин, які свідчать про недобросовісність ДТЕК та систематичне ігнорування корпорацією своїх зобов’язань перед містом. ДТЕК Придніпровська ТЕС систематично ухиляється від виконання своїх природоохоронних обовязків перед державою та мешканцями Дніпра. Наприклад, ще у 2015-му році станція мала б встановити нові сучасні фільтри (пило-, сірко- та газоочисне обладнання) на всі свої енергоблоки, але цього і нині не зроблено. Також, до 17.03.2017 року мала розробити та впровадити систему комплексного екологічного моніторингу на всіх діючих енергоблоках та в зоні впливу ТЕС на об’єкти навколишнього природного середовища. Крім цього, у Дніпрі продовжують зберігатися більше 40 мільйонів тонн золошлаків, які забруднюють землю і отруюють прилеглі водойми’, – пояснює автор петиції.

Підписати петицію можна тут.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here