Для безпеки водіїв і пішоходів: у Дніпрі почали облаштовувати чокери

0
151

За новими дорожніми стандартами у Дніпрі почали застосовувати сучасні технології для зниження швидкості автомобілів та зменшення аварійності на дорогах. Йдеться про облаштування чокерів – спеціального розширення тротуару з обох сторін проїжджої частини. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

За словами заступника начальника управління КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Геннадія Комарова, усі учасники дорожнього руху, як водії, так і пішоходи, мають право на безпечне і комфортне пересування. За дорожніми стандартами передбачене заспокоєння дорожнього руху. Якщо раніше для цього застосовувались такі перешкоди на проїжджій частині як лежачі поліцейські, то зараз введено новий стандарт – улаштування штучної нерівності – чокеру.

«Лежачі поліцейські хоч і заспокоюють дорожній рух, але часто розбивають підвіски машин. А чокери з бетонної основи передбачають звуження дороги на небезпечній ділянці і м’який заїзд за рахунок більш розширеної форми. Їх добре видно здалеку водіям. Така технологія широко застосовується в усьому світі. Іще один спосіб заспокоєння дорожнього руху – підняті пішохідні переходи. Таких у місті близько 10-ти. Серед нещодавно облаштованих – біля школи № 114. Його теж добре видно здалеку, і водії пригальмовують», – розповів під час виїзної пресконференції 7 липня Геннадій Комаров.

Перший чокер у місті улаштовано по просп. Д. Яворницького, 3.

«Це місце концентрації дорожньо-транспортних пригод, тобто вважаться аварійною ділянкою дороги. Тому спільно з комісією з безпеки дорожнього руху було прийнято рішення зробити перший чокер саме тут. Встановили і відповідні дорожні знаки, які попереджають про об’їзд перешкоди і звуження дороги. Завчасно також було введено односторонній рух по вул. Сімферопольській. Плануємо улаштовувати такі чокери і в інших місцях», – додав провідний інженер КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Микола Шевченко.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here