Дніпровські волонтери евакуювали з Донеччини 30 людей

0
32


Дніпровські волонтери вивезли з Донеччини ще 30 людей. Серед евакуйованих – жителі Лиману, Краматорська та Слов’янська. Частина з них поїде далі у західні області України, деякі залишаються у Дніпрі, повідомляє suspilne.media

Євген виїхав з Сіверська разом з дружиною, донькою та котом. Родина планує їхати в інше місто до родичів, бо їхнє житло зруйноване внаслідок російських обстрілів.

“Коли квартиру рознесло, тоді вирішили, що час їхати. Поруч з будинком прилетів снаряд. Вранці вийшли подивитися – усе розвалено. А ми під час обстрілу у підвалі сиділи”, – згадує Євген.

Юрій приїхав з Лиману. Розповідає: до останнього сподівався, що не доведеться виїжджати з рідного міста. “Два тижня у підвалі був, і врешті вирішив поїхати. Чекав, може все налагодиться, але ні, постійно стріляють”, – говорить Юрій.

Волонтери їздять на схід, аби евакуювати людей з міст, де йдуть активні бойові дії, кілька разів на тиждень. Цього разу вдалось евакуювати 30 людей, каже Ваге Алавердян.

“Було дуже складно, тому що заїхати до Лиману сьогодні було небезпечно. Завдяки нашим військовим, які супроводжували нас, ми змогли доїхати і забрати звідти людей. Зараз ми привезли їх до Дніпра, і будемо шукати далі, куди їх можна відвезти. На жаль, у Лимані лишається дуже багато людей. Ми плануємо за кілька днів повернутися туди, щоб евакуювати жителів”, – говорить Ваге Алавердян.

Від початку повномасштабної війни волонтери вже вивезли з Донеччини близько двох тисяч людей.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here