Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану

0
72


Люди, які постраждали від війни, можуть отримати безкоштовну правову допомогу. Фахівці консультують онлайн або телефоном. Працює всеукраїнська «гаряча лінія», спеціальні мобільні застосунки, телеграм-боти та інформаційні платформи. Куди звертатися, розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Усі, хто постраждав від військової агресії, мають право безоплатно звертатися за правовою допомогою. Для цього діють електронні сервіси, гарячі телефонні лінії», – зазначив перший заступник голови ДніпроОВА Володимир Орлов.

В Україні діє Єдиний контактний номер 0 800 213 103. Туди можна звертатися за консультаціями юристів. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни безкоштовні. Номер для дзвінки з-за кордону +38 044 363 10 41. Вартість за тарифами мобільного оператора.

Працюють і спеціальні мобільні застосунки. Один з них – «Твоє право». Це універсальний юридичний довідник для людей, які постраждали внаслідок війни. Там можна не лише вирішувати правові питання. А ще завантажити зразки документів та заяв. Тих, які знадобляться при зверненні до держорганів або суду.

Потерпілі від домашнього насильства та свідки воєнних злочинів можуть звертатися до юристів у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству».

Серед корисних електронних ресурсів ще є довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid». Вона працює за принципом відомої онлайн-енциклопедії «Вікіпедія». Тут розміщена не лише довідкова інформація, а ще й посилання на чинне законодавство та судові рішення.

Для отримання допомоги офлайн працюють місцеві центри правової допомоги та консультаційні пункти. Їх адреси та графік роботи можна дізнатися на спеціальній мапі.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here