Культурні заклади Дніпра запрошують переселенців на екскурсії

0
71

У Дніпрі заклади культури приймають переселенців із регіонів, де ведуться бойові дії. На екскурсію до себе запрошує Планетарій та музей історії Дніпра. Окрім цього свою роботу відновили і муніципальні бібліотеки міста. Про це повідомив на брифінгу начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов. Людей супроводжуватимуть, а вся екскурсія буде безкоштовною.

З перших днів війни на базі закладів культури було створено волонтерські центри. Завдяки підтримці благодійного фонду “Культурна столиця” реалізовано великий волонтерський хаб “КУСТ”.

“Це велика програма, яка була реалізована спільно з приватним бізнесом та міською радою. І сьогодні громадська організація “Нова сфера планетарій” на чолі з її засновником Максом Поляковим також активно співпрацює з міською владою”, – сказав Євген Хорошилов.

Щоб відвідати планетарій необхідно звернувся за телефоном 098-039-09-49 та записатися.

Підготовлено дві програми для дітей віком від чотирьох років. Це програма “Полярис. Космічний корабель та таємниця полярної ночі”, а для старших дітей – “Сонце – це наша життєдайна зірка”.

“Дуже насичена програма, дуже цікаві фільми, екскурсія холом планетарію. Дійсно, ми запрошуємо і готові надати всі можливості, щоб ті люди, які перебувають у нас, які вимушено переїхали до нас з інших територій, були в комфорті та теплі”, – зазначає Хорошилов.

З 26 березня для переселенців також починає свою роботу музей історії Дніпра.

Щоб потрапити на екскурсію до музею історії Дніпра, необхідно звернутися за телефоном 095-294-00-09, після чого вас визначать до групи та, коли вони будуть сформовані, підготується програма за вашим бажанням для екскурсії. Окремо для дітей заплановано низку майстер-класів.

Також у Дніпрі з 10 березня працюють муніципальні бібліотеки, адреси яких можна знайти на офіційному сайті міської ради. За час роботи бібліотек їх відвідало понад дві тисячі людей, з них близько 120 – вимушені переселенці.

За цей час лише сім’ї працівників закладів культури міста дали притулок понад 500 примусово переміщеним людям з Маріуполя, Харкова, Рубіжного, Волновахи та інших міст.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here