Мешканці Троїцької ОТГ проти приєднання їхньої громади до Павлограда

0
11986


Не руйнуйте спроможну громаду! З таким гаслом під стінами Дніпропетровської облдержадміністрації протестували мешканці Троїцької об’єднаної територіальної громади. Вони проти, щоб їх приєднували до Павлограда. Вважають, що якщо це станеться, то їх фінансуватимуть за залишковим принципом. А це може призвести до закриття пожежної частини, школи та амбулаторії, які утримують за рахунок місцевого бюджету. Люди звернулися за допомогою до Президента. Сьогодні просили не знищувати громаду й у обласної влади.

Дев’ята ранку, під облдержадміністрацію з’їхалися мешканці п’яти сіл, які об’єднані у Троїцьку громаду. Понад сотня селян тримають плакати з вимогами не приєднувати їх до Павлограда. Про те, що громаду розформують голові Троїцької ОТГ розповів народний депутат від округу Роман Каптєлов. Цю інформацію людям підтвердили і в облдержадміністрації.

“Ми прийшли захистити нашу громаду, яка створилася два роки тому. А зараз її хочуть розформувати і приєднати до міста Павлограда. Це називається, що громаді прийде кінець. З Павлоградом розвитку я не бачу, чесно”, – сказав Василь Водоп’ян, мешканець села Троїцьке.

Олександр Киценко мешканець села Вербове. Говорить, там живуть 120 людей. Десятеро із них зараз тут – протестують проти знищення їхньої об’єднаньої територіальної громади. Бо відтоді, коли вони із Троїцьким та ще трьома селами разом – у них почали ремонтувати дороги, будинки культури, школи. Чоловік впевнений: це все занепаде, якщо їхньої громади не стане.

“Ми до цього були забуті і покинуті, нам мало приділяв район уваги, а тепер тим паче. Вони на мій погляд хочуть забрати наш бюджет. І за рахунок нашого бюджету вирішувати свої проблеми міста, а ми знову залишимось ні з чим. Від нас буде 5-6 депутатів, а у Павлограді буде 26. Чиї рішення будуть приймати – сільської чи міської? І на чию користь буде використовуватись бюджет?”, – говорить Олександр Киценко, мешканець села Вербове.

Села фінансуватимуть у повному обсязі і після приєднання та й інтереси громад зможе відстоювати достатня кількість депутатів за новою системою місцевих виборів. Бо від кожного округу обиратиметься не один депутат у міськраду, як це було досі, а чотири. Так говорить народний депутат Роман Каптєлов. Пояснив: Мінестерство регіонального розвитку та будівництво працює та передасть до Кабміну план розвитку територій на майбутнє, де оцінюють спроможність громад за певними критеріями. Троїцька ОТГ їм не відповідає. Найперше тому, що людей у ній 2 тисячі 800, а має бути хоча б три тисячі.

“У результаті Мінстерство, коли мене запросило, бо я депутат від цього округу, сказало, що нині вони бачать ризики, що ті громади, які зараз перспективні за старими правилами, у наступному році втратять і гроші, і розвиток, і неминуче вони стануть бідними. І на даний момент є укрупнення громад. Пропонують залишити Павлоградську громаду, до якої входять місто Павлоград, ОТГ Троїцьке, ОТГ Межиріч і ОТГ Вербське. І це буде одна велика громада”, – пояснив Роман Каптєлов, народний депутат України.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here