На Дніпропетровщині ремонтують та відправляють автівки на фронт

0
68


На початку повномасштабного російського вторгнення, коли місцева влада почала формувати тероборону, особливо гостро постала проблема нестачі автотранспорту. Саме її й узявся розв’язувати Володимир Гаркуша з Павлограда. Зараз на його рахунку десятки відремонтованих та відправлених на фронт автівок.

«Військовим потрібен був транспорт, і ми його почали шукати. Поговорили з мером та начальником поліції й поїхали на штрафмайданчик. Там машини, які стоять по 5 років, і за якими вже ніхто не прийде – крадені, з перебитими номерами. У них вже колеса у землю повростали. Ми їх позабирали, з цього все й почалося», – згадує Володимир.

Оскільки знайдений транспорт потрібно було капітально відремонтувати, почали дізнаватися по знайомих та друзях, хто може це зробити. Так декілька автомайстерень почали працювати для потреб військових.

«Спочатку ремонтували машини, які знаходили самі, та відправляли на фронт. Потім до нас почали звертатися хлопці з передової, коли потрібно було «поставити на колеса» автівки після обстрілів, тож допомогу розширили», – розповідає Володимир Гаркуша.

Загалом через його руки пройшли близько двох десятків віднайдених і відремонтованих автівок та ще близько 15, які військові передали для ремонту. Із запчастинами та витратними матеріалами допомогли місцеві підприємці, решту робили власними силами та власним коштом.

«Робимо своїми силами, немає часу оголошувати збір грошей. У нас всі свої, всі «у темі». Треба мотор? Шукаємо мотор. Знайшли – скинулися, забрали, встановили й машинка їде на передову», – ділиться алгоритмом своєї роботи Володимир Гаркуша.

Згодом додався й ще один напрямок діяльності – евакуація пошкодженого автотранспорту з передової.

«Якось подзвонили до нас хлопці – чи не могли б ми приїхати й забрати машину на ремонт. Ми знайшли лафет, на який можна завантажити й легковик, і бус, та почали возити на передову відремонтований транспорт, а звідти забирати пошкоджений», – каже Володимир.

Втім і це не останній його проєкт допомоги армії. Була й амуніція, яку разом з друзями купували для бійців, й понад 100 виготовлених та переданих теробороні бронежилетів, і ще багато чого. Каже, всього і не згадати. Зараз Володимир Гаркуша – представник команди “Слуги Народу” з однодумцями продовжує допомагати фронту й водночас опікується переселенцями.

«Раніше списки на допомогу внутрішньо переміщеним особам були тільки від голів ОСББ. Зараз ми залучили до процесу голів квартальних комітетів у приватному секторі, щоб допомогти більшій кількості людей. Певні фонди допомагають продуктами, наші аграрії надають борошно та крупи, тож гуртом протримаємося», – запевняє Гаркуша.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here