На Дніпропетровщині статус внутрішнього переселенця оформили понад 25 тисяч українців

0
66


На Дніпропетровщині до центрів надання адміністративних послуг за отриманням довідки переселенця звернулося понад 25 тисяч громадян України. Про це повідомляє прес-службу ДніпроОДА. У регіоні надають послуги 49 ЦНАПів. Зокрема, 25 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали довідки щодо взяття їх на облік.

За словами заступника голови Дніпропетровської ОВ Івана Начовного, найближчим часом цю послугу переселенці зможуть отримати через додаток «Дія».

“На сьогоднішній день в Україні до роботи повернулися 63 центри з надання адміністративних послуг. Вони вже надали понад 55 тисяч послуг – переважно це послуги соціального характеру як для переселенців, так і для мешканців області. Найбільш популярні – отримання пільг, субсидій та компенсації”, – додав Іван Начовний.

Додатково у ЦНАПі Слобожанської громади з’явилася послуга обміну прав водія. Незабаром вона буде додана до інших центрів. А в місті Перещепине переселенці окрім послуг можуть отримати ще гуманітарну та психологічну допомогу, а також допомогу у пошуку житла.

“На базі Кам’янського ЦНАПу у нас запрацював центр турботи для внутрішньо переміщених осіб, які можуть комплексно та в єдиному місці вирішити всі питання – отримати юридичну та психологічну допомогу, необхідні адміністративні послуги та вирішити питання працевлаштування. Також вже незабаром у наших ЦНАПАх запрацює послуга – компенсація за пошкоджене нерухоме майно. Поки що ця послуга доступна лише у додатку «Дія», — наголосив Іван Начовний.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here