На Дніпропетровщині відкрили ще одну “Школу супергероїв”

0
12


У Кривому Розі на базі лікарні відкрили «Школу супергероїв», завдяки якій діти, що перебувають на лікуванні, матимуть змогу навчатися. Малеча буде відвідувати уроки та складати іспити у спеціально обладнаних кімнатах на території лікарні. Про запуск проєкту у місті повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

Навесні на мапі України з’явилися 4 нові навчальні осередки «Школи супергероїв»— у Кривому Розі, Львові, Вінниці та Рівному. Завдяки цьому проєкту діти, які вимушено довгий час перебувають у лікарні, матимуть доступ до якісної освіти. Для них це можливість мати дитинство за лікарняними стінами, здобувати знання та позитивні емоції.

«Війна лиш підсвітила надзвичайну важливість підтримки дітей та забезпечення освітнього процесу в дитячих лікарнях. Команда Школи супергероїв — учителі та психологи — їхні професійні суперпровідники у світ знань, які роблять цей процес захопливим, а отже, максимально ефективним. Команда продовжує працювати, тож до суперегеройської родини долучатимуться нові міста», — зазначила засновниця Школи супергероїв, заступниця міністра освіти та науки України Євгенія Смірнова.

У приміщеннях, де невдовзі розпочнуться заняття, тривають ремонтні роботи. Дизайнери створили візуалізації майбутніх комфортних класів, обладнаних зручними ергономічними меблями, гаджетами та бібліотеками. До створення освітнього простору у Кривому Розі долучилася Фундація Олени Зеленської: загалом за її підтримки у 2024 році планують відкрити шість таких осередків.

«Наразі завершуємо формування педагогічних колективів. З першого дня роботи в новому осередку вчитель одразу поспішає в лікарняні палати, щоб знайомитися з новими учнями та проводити перші заняття. Це дає змогу вивчити індивідуальні потреби дітей і персоналізувати освітній процес, оптимізувати його під індивідуальні потреби кожного супергероя», — розповідає керівниця ДУ «Школа супергероїв» Наталія Жилінська.

ДУ «Школа супергероїв» реалізується в межах флагманського проєкту «Освіта для всіх» від Міністерства освіти і науки України — на виконання Стратегії створення безбарʼєрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Джерело: krivbass.city

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here