На Дніпропетровщині виявили перевищення дії графіків відключення світла і черг у декілька разів

0
18


Державна інспекція енергетичного нагляду України проводить перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях. Наразі перевірки вже завершились у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях, пишуть на сайті Держнагляду.

В ході перевірок було виявлено ряд порушень:
Незабезпечення максимально можливого рівномірного розподілу обсягів зниження споживання між споживачами. Це означає, що деякі споживачі залишалися без електроенергії набагато довше, ніж інші.
Незалучення до ГПВ деяких споживачів, які не належать до категорії критичної інфраструктури.
Збільшення в декілька разів термінів застосування ГПВ та кількості черг у Дніпропетровській області. Це призвело до того, що люди в деяких містах області залишалися без світла понад 7 годин.
Невиконання графіків ГПВ у містах Дніпро, Кам’янське та Кривий Ріг.
Незаконне віднесення великої кількості споживачів до категорії об’єктів критичної інфраструктури. Це призвело до того, що на інших споживачів припадає надмірний тягар відключень.
Систематична неучасть Житомирської області у застосуванні ГПВ. Це порушувало принцип справедливості розподілу електроенергії між регіонами України.
Виявлені порушення призвели до збільшення соціальної напруги та кількості звернень і скарг громадян.

За результатами перевірок Держенергонагляд видав приписи щодо усунення порушень у тижневий термін. Після цього будуть проведені повторні перевірки. При невиконанні виданих приписів до обленерго будуть застосовані штрафи.

Починаючи з 22 липня, Держенергонагляд розпочинає перевірки у м. Київ, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській і Запорізькій областях.

Держенергонагляд закликає обленерго неухильно дотримуватися графіків ГПВ та забезпечити справедливий розподіл електроенергії між споживачами.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here