На Дніпропетровщині викрили двох проросійських інтернет-агітаторів

0
14

Один з проросійських агітаторів – мешканець м. Дніпра, колишній правоохоронець. На власній сторінці у забороненій соціальній мережі чоловік поширював дописи російських пропагандистських спільнот. У них заперечувалася збройна агресія РФ проти України і представлялася як внутрішній громадянський конфлікт.

Іншим фігурантом виявився мешканець Новомосковська. На особистій сторінці у соцмережі він поширював фейки про Сили оборони, які воюють на передовій, та дописи антиукраїнського спрямування. В опублікованих матеріалах зазначалося, що «Крим, Донбас, Одеса, Придністров’я – це Росія» та містилися заклики «жити дружно з братніми народами».

Про викриття ворожих агітаторів повідомили у обласній прокуратурі та УСБУ у Дніпропетровській області. Обом чоловікам повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, які виправдовують, заперечують збройну агресію РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

У ході обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області, процесуальне керівництво – Дніпропетровська обласна прокуратура.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here