На Дніпропетровщині з’явиться підземна школа

0
15


На території однієї із гімназій у Довгинцівському районі Кривого Рогу збудують підземну школу. Окремо розташовану будівлю зведуть під футбольним полем. Приміщення буде розраховане на 300 учасників освітнього процесу та матиме площу у 900 м2.

В укритті буде облаштований медпункт, санвузли, буфет та місця для занять школярів, повідомляє Перший міський телеканал. Виконуючий обовʼязки міського голови Юрій Вілкул повідомив, що у регіоні у майбутньому зʼявиться ще два таких проєкти.

“Ми їх назвали підземна школа, на триста учнів. І я вважаю, що те, що ми запланували там і медичні послуги, і буфети, і кімнати гігієни, і для дошкільнят і школярів і старших класів. Все зроблено для того, щоб могли безпечно навчатися наші діти”, – сказав Вілкул.

Проєкт закладу освіту також передбачає доступність для маломобільних відвідувачів.

Роботи розпочалися 1 травня та триватимуть 8 місяців.

Нагадаємо, у Харкові 13 травня розпочалося навчання у першій підземній школі, яка розташована в Індустріальному районі. До уроків може долучитися 620 школярів. А з першого вересня охочих сісти за парти майже тисяча. Пробний день у закладі освіти пройшов 11 травня. Дітям провели уроки з безпеки, а батьки змогли побачити, де вчитимуться школярі. Міський голова Ігор Терехов зазначив, що такі заклади освіти мають зʼявитися у кожному районі.

Джерело: shkola.obozrevatel.com

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here