На Дніпропетровщині затвердили нову програму розбудови Сил територіальної оборони в області на 2022 рік

0
98


Депутати Дніпропетровської обласної ради на позачерговій сесії ухвалили нову програму формування територіальної оборони у регіоні.

«За» проголосували 72 депутата, не голосували – 4, утрималися – 2. Всього були присутні 78 депутатів.

Програма передбачає організацію підготовки та проведення навчань, зборів, штабних тренувань, забезпечення заходів з оборони, надійного функціонування пунктів управління, а також розміщення військових частин ТРО із залученням відповідної інфраструктури.

Передбачено матеріально-технічне забезпечення підрозділів щодо організації проведення їхньої підготовки до виконання завдань територіальної оборони, удосконалення технічно-матеріальної бази, проведення навчань, а також забезпечення засобами зв’язку. Головне – підвищити боєздатність та покращити забезпечення особового складу та військових підрозділів.

На виконання програми спрямують приблизно 4,6-4,8 млн грн.

«Зараз в кожній області держави сформовані сили територіальної оборони для того, щоб українці були впевнені: їх захищає армія не лише на Сході, а й військовослужбовці у кожному куточку країни. У нас є повна комунікація з військовими. Є чітке усвідомлення потреб і завдань, які сьогодні має територіальна оборона. Ми працюємо разом, аби кожен мешканець України, Дніпропетровщини був впевнений у майбутньому», — прокоментував голова Дніпропетровської облради, член команди політичної партії “Слуга Народу” Микола Лукашук.

До військ територіальної оборони може вступити кожен бажаючий, за спрощеною процедурою.

«До лав територіальної оборони входять кадрові військові. Також приймаються добровольці для заключення контракту для служби у резерві. Тепер кожен, хто бажає вступити до служб у резерві прибуває за одним лише документом до районного комісаріату – це копія облікової картки, копія послужного. Далі треба йти зі своїми особистими документами до підрозділу, де він хоче проходити службу, надає оригінали документів, з них формується особова справа, цього ж дня підписується контракт. Проходження медкомісії скасовано. Якщо за останні 5 років людина проходила медкомісію у військовому комісаріаті, то це зараховується і вона приймається на службу. Резервісти надалі повинні будуть взяти участь у зборах та навчаннях. Нині в області сформовані регіональні Сили тероборони – окрема бригада ТРО із сімома батальйонами – у кожному районі регіону. Також буде створена ще одна бригада, яка буде охороняти місто Дніпро», – прокоментував начальник штабу регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» Євген Щербань.

Нагадаємо, в Україні розгортають Сили територіальної оборони. Це новий вид військ ЗСУ задля забезпечення національного супротиву агресору.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here