Головна Новини Дніпро Підробляли насіння: на Дніпропетровщині поліція викрила шахраїв

Підробляли насіння: на Дніпропетровщині поліція викрила шахраїв

0
79


Двоє мешканців Дніпропетровщини організували злочинну групу, яка займалась підробкою насіннєвої сільськогосподарської продукції. До «бізнесу» залучили ще трьох знайомих. Підозрювані закуповували звичайне насіння, фарбували, фасували в орендованому складському приміщенні та продавали через мережу Інтернет під видом торговельних марок загальновідомих світових брендів.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Реалізація фальсифікованого товару фермерським господарствам та приватним підприємцям здійснювалась при особистих зустрічах та поштовими замовленнями дрібними та оптовими партіями по території України.

За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання зловмисників, офісних та складських приміщень вилучено понад 1 тис. мішків підробленого насіння (на 4 млн. грн.), гроші – 1 млн. грн., банківські картки, телефони, «чорнову» документацію та типографське спецобладнання, яке використовувалось у протиправній діяльності.


За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом організаторам та трьом учасникам організованої групи за фактом шахрайства та вчинення незаконного використання знаків для товарів, фірмового найменування, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 229 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання організаторам та учасникам групи запобіжних заходів – тримання під вартою.

Вживаються заходи щодо призначення відповідних судових експертиз, встановлюються всі обставини протиправної діяльності та причетні до неї особи, уточнюються збитки потерпілих.

Викриття протиправних дій здійснювалось прокурорами за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

NO COMMENTS

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here