Поліція попередила про покарання за салюти на Новий рік

0
52


Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України в країні була введена заборона на використання та продаж піротехніки. В Нацполіції наголосили, що за феєрверки в Новорічну ніч буде миттєве покарання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю голови Національної поліції України Ігоря Клименка для “Інтерфакс-Україна”.

“Реакція буде миттєвою та за усією суворістю закону”, – сказав Клименко.

Він також нагадав, що заборона діє не лише на використання, а й на продаж відповідних заборонених товарів. Відповідальність передбачена як в Кодексі України про адміністративні правопорушення, так і в Кримінальному кодексі.

“Найлегше покарання – штраф у декілька сотень гривень, найтяжче, якщо кваліфікують як злочин – хуліганство, то там і арешт, і обмеження волі. Не варто гратися з такими речами”, – пояснив голова Нацполіції.

Він наголосив, що і цьому випадку справа не просто у порушенні заборони, а в тому, якою буде реакція людей на голосні звуки від салютів чи петард.

“Піротехніка зараз – це не про святкування. Це нагадування про вибухи. Мільйонам людей в Україні й без того психологічно складно переживати війну. Тому закликаю подумати про цих громадян і обійтися без піротехніки. Після перемоги будемо запускати салюти разом”, – додав Клименко.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here