СБУ на Дніпропетровщині викрила та затримала двох колаборантів

0
50


Двоє мешканців області підтримували рашистській режим та дії ворожої армії.

Однією з них виявилася мешканка Кривого Рогу. Жінка раніше працювала на підприємстві гірничо-металургійної галузі. А з початком повномасштабного вторгнення впевнено стала на бік ворога. У соцмережі вона розповсюджувала антиукраїнський контент, а збройну агресію росії проти нашої держави взагалі заперечувала. У діяльності запозичувала інформацію з російських ресурсів. У дописах схвалювала дії ворога та підтримувала окупацію України. Публікувала фото та свої коментарі до них.


Інший ворожий агітатор – чоловік з Павлограду. Виявилось, що він – працівник одного з об’єктів критичної інфраструктури. Був активним прихильником військового вторгнення рф в Україну і не приховував своє захоплення політичним керівництвом країни агресора.
На персональному акаунті у соцмережі розповсюджував деструктивний контент антиукраїнської направленості. У дописах підтримував окупацію українських територій та негативно висловлювався на адресу Збройних сил України.

Співробітники СБУ у Дніпропетровській області спільно з Національною поліцією викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.


У ході слідства правоохоронці провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку і мобільні, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Наразі двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here