СБУ викрила соратника киви на коригуванні ударів по Дніпру: «полював» за локаціями ППО

0
44


СБУ викрила соратника киви на коригуванні ударів по Дніпру. Затриманим виявився представник найближчого оточення колишнього народного депутата іллі киви, який наразі переховується за кордоном від правосуддя за злочини проти України.

Ворожий агент залишився у Дніпрі після початку повномасштабного вторгнення рф для проведення підривної діяльності на користь окупантів.

Насамперед зловмисник намагався виявити і передати агресору геолокацію українських підрозділів протиповітряної оборони.

“За даними контррозвідки СБУ, зрадником є місцевий бізнесмен у сфері IT, який у 2014 році познайомився з кивою. Згодом, за пропозицією нардепа-зрадника, підприємець очолив одне з міських громадських об’єднань, яке підконтрольне керівництву забороненої партії опзж. Він збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів ЗСУ, а також передавав загарбникам координати об’єктів критичної інфраструктури. У своїх «звітах» він оприлюднював фото- та відеоматеріали, які отримував під час прихованого спостереження за об’єктами. До кожного з них додавав текстові повідомлення з детальним описом прилеглої території і уточнюючими характеристиками”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Одержані відомості агресор використовував для здійснення ракетних ударів по місту і планування диверсій.

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here