СБУ викрила зловмисників, які палили автівки працівників ТЦК у Дніпрі

0
8


У Дніпрі викрили зловмисників, які підпалювати військові автомобілі працівників ТЦК та СП. Як виявилося, банда працювала на замовлення країни-агресора Росії.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Порушники виконували замовлення російських спецслужб. Для підпалу зловмисники застосовували саморобні запалювальні засоби у вигляді так званих “коктейлів Молотова”.

“Щоб виявити потенційні цілі, учасники групи об’їжджали територію міста, де намагалися знайти паркінги, на яких військовослужбовці залишають свої автомобілі. Отримані координати та цілі на підпал зловмисники мали погодити зі своїм російським куратором”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, банда встигла підпалити один з автомобілів. Втім подальші їх плани викрили та зірвали українські спецслужби. Серед затриманих четверо жителів Дніпра, двом із яких – 17 років.

За знищення автомобіля російські спецслужби обіцяли банді “винагороду” у розмірі трьох тисяч доларів. Для маскування транзакцій гроші повинні були надходити на банківську карту, яка була оформлена на підставну особу.

“Ще одним завдання для затриманих було поширення на міських будівлях написів, які дискредитують працівників ТЦК. Затриманим оголошено про підозру за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України – “Умисне знищення або пошкодження майна”. Наразі усі вони перебувають під вартою”, – додали у повідомленні.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here