Швидкість на контролі: у Дніпрі встановили спеціальний світлофор

0
117


У Дніпрі, на вул. Набережна Перемоги (район буд. № 118), встановили світлофорний об’єкт, який контролює режим руху. У новій системі – датчики зчитування швидкості, табло інформації та два світлофори. Обладнання зчитує швидкість руху транспорту і якщо вона перевищує допустиму норму на цій ділянці, то для машин вмикається червоний сигнал для зупинки.

Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міськради.

«Датчики фіксації швидкості розміщені на дистанції від 100 до 200 метрів. У водіїв є достатньо часу, щоб зупинитися на червоний сигнал. Таким чином працює попереджувальна функція, аби водії дотримувалися швидкісного режиму. Водії зупиняються усього на декілька секунд, тож на трафік або пропускну здатність на цій ділянці дороги така система не впливає», – розповів під час виїзної пресконференції 24 грудня директор КП «Дніпродорсервіс» Дмитро Герасимов.

Новий світлофорний об’єкт працює другу добу, і за перший день було зафіксовано близько 500 випадків спрацювання датчиків, тобто перевищення швидкості водіями.

«Це пілотний проєкт. Подивимося, як система працюватиме, які будуть відгуки від водіїв. Можливо, облаштовуватимемо такі світлофори й у інших місцях, зокрема неподалік шкіл», – поділився Дмитро Герасимов.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here