Солонянська громада отримала спеціалізований автотранспорт для людей з інвалідністю

0
24


У громаді була гостра потреба у спецавтівці, облаштованій пандусом для перевезення людей, які пересуваються за допомогою крісла колісного. Громада налічує 51 населений пункт, віддалений один від одного, тож мобільність людей з інвалідністю обмежена. До того ж громадський транспорт не облаштований під їхні потреби. Але ж кожному час від часу потрібно до лікарні, ЦНАПу, аптеки чи банку. Тож у громаді працювали над цим питанням.

«Ми два роки готували пакет документів. Це було складно, бо потрібно зібрати відомості про кожну людину з інвалідністю – довідки МСЕК, індивідуальні плани реабілітації та інше. Коли папери вже відправили до Мінсоцполітики, щоб отримати автівку – через два дні почалася війна. Тоді я думала, що на цьому й все, і спецавтотранспорт, на жаль, не пріоритетне питання. Втім, зараз бажане здійснилося – благодійний фонд «Право на захист» подарував громаді спецавто», – розповіла Анна Заїка – представниця «Слуги Народу».

У Солонянській громаді 452 людини з інвалідністю, у тому числі й діти. Серед них 115 внутрішньо переміщених осіб, 145 лежачих мешканців. Всі вони зможуть користуватися “Соціальним таксі” за чергою безкоштовно.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here