Суд відмовився заарештувати Вілкула й Колєснікова

0
53


Апеляційний суд відмовився заарештувати екс-нардепів від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. Два тижні тому Жовтневий районний суд відпустив їх на поруки депутата-самовисуванця Дмитра Шпенова. З таким рішенням прокуратура не погодилася. Натомість подала апеляційну скаргу, наполягаючи, аби підозрюваних взяли під варту та призначили заставу у 17 мільйонів гривень. Така сума нібито дорівнює сумі заподіяних збитків. У свою чергу, захисник Вілкула Олег Бабіч заявляє, що апеляційна скарга безпідставна, і вважає, що взагалі жоден із запобіжних заходів недоречний. Апеляцію прокурора нині не задовольнили і запобіжний захід для колишніх нардепів залишили без змін. Нагадаємо, Олександру Вілкулута Дмитру Колєснікову закидають зловживання владою, що спричинило багатомільйонні збитки. За даними прокуратури, на посаді голови Дніпропетровської обладміністрації Вілкул незаконно надавав сільськогосподарські землі гірничо-збагачувальним комбінатам.

“Це фальсифікація від початку до кінця. Тут не те, що немає складу злочину, там немає події злочину. Ця фальсифікація була зроблена свого часу Луценком, для того, щоб примусити мене закрити рота і голосувати так, як потрібно їм з Порошенко. Про що мені особисто повідомляв пан Луценко. Я відмовився — отримав фальсифікацію. Мені кажуть, що я неправильно виділив землі Орджонікідзевському ГЗК у 2011-му році. Так до цього, я пред’явив документи, у 99-му році цю ж землю виділила цьому ж ГЗК двохсот тридцяти шістьма голосами Верховна Рада, за це рішення голосував і тато Юрія Луценка”,- повідомив підозрюваний Олександр Вілкул.

Представник обвинувачення Євген Соколов говорить про тиск на свідків з боку Олександра Вілкула, втім налаштований доводити винуватість підозрюванихі надалі.

“Звісно, орган досудового розслідування незадоволений рішенням суду, але, як ви вже чули, це рішення оскарженню не підлягає. В Україні діє принцип змагальності сторін. Це обов’язок прокурора після пред’яви повідомлення про підозру доказувати свою правоту у суді. Тому після направлення впровадження до суду суд буде вирішувати чи праві ми були у цьому кримінальному впровадженні чи правий Олександр Юрійович. Я вважаю, що на цей час все одно існують ризики на які янаголошував на судовому засіданні: що він може впливати на свідків, може переховуватися від органу досудового розслідування”, – пояснив прокурор Євген Соколов.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here