У Дніпрі 16-річний жонглер збирається встановити рекорд України

0
16


У Дніпрі 16-річний Роман Галішніков планує встановити рекорд України у жонглюванні булавами.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на керівницю у Національному Реєстрі Рекордів України Лану Вєтрову. Захід відбудеться 3 березня 2024 року на проспекті Дмитра Яворницького, 47.

16-річний містянин Роман Галішніков встановлюватиме рекорд «Найбільша кількість кидків при жонглюванні трьома булавами за 1 хвилину».

«Роман жонглює булавами так швидко, що здається, наче у нього в руках не булави, а пропелери. При такій швидкості візуально підрахувати параметр рекорду неможливо. Тому підрахунок буде вестись по відео в уповільненому режимі. За одну хвилину він здійснить приблизно 180-190 кидків», – зазначили в дописі.

Роман займається швидкісним жонглюванням з 6-річного віку. Перший тренер, який навчив його тонкощів цієї справи – легенда дніпровського цирку Сан Санич Цитко. Змалечку юний артист щоденно тренується по 3-4 години, тож його майстерність відточена до автоматизму. Програма-мінімум майбутньої зірки циркової арени – рекорд України, а максимум – перевершити рекордсмена світу з жонглювання, знаменитого Маріо Бероусека. Нині Роман Галішніков успішно виступає в болгарському цирку та паралельно навчається у Дніпровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури на відділенні «Циркові жанри».

До рекорду його готувала викладач-методист коледжу Анна Василівна Калиновська.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here