У Дніпрі блокували канал нелегального продажу зброї

0
9


57-річний мешканець Дніпра налагодив продаж вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв через інтернет. Інформацію про можливість придбати будь-який вид зброї або вибухівки чоловік розміщував на сайті «Reibert». Замовлення розсилав клієнтам поштою. Про перекриття каналу збуту озброєння повідомили у поліції Дніпропетровської області та Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.


28 травня за силової підтримки спецпризначенців КОРД за місцем мешкання фігуранта відбувся обшук, в ході якого правоохоронці виявили та вилучили карабін, магазини до стрілецької зброї, 6 предметів, схожих на саморобні вибухові пристрої, 8 димових шашок, 120-мм танковий снаряд часів 2-ї світової війни без заряду, понад 7 тис. патронів різного калібру і 33 кг пороху.


Все вилучене направили на експертне дослідження. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 КК України) та обрано запобіжний захід.


Фігуранту загрожує до семи років ув’язнення.

Слідство триває. Встановлюються шляхи надходження зброї та причетність до злочину інших осіб.


Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Дніпропетровській області, за оперативного супроводу УКР ГУНП в Дніпропетровській області та за процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі батько із сином організували продаж зброї через інтернет. Інформацію про можливість придбати будь-який вид зброї або вибухівки вони розміщували на сайті «Reibert», оплачений товар надсилали покупцям поштою.

Джерело: sobitie.com.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here