У Дніпрі дерусифікували ще 26 вулиць

0
65


У Дніпрі продовжують дерусифікувати топоніми.

Депутати під час сесії міської ради ухвалили рішення про перейменування ще 26 вулиць та провулків.

Про це повідомляє Дніпровська міська рада.

Обранням нових назв опікується робоча група фахівців, до якої входять, зокрема, історики та краєзнавці. Дерусифікацію проводять, враховуючи історичну спадщину міста, – йдеться у повідомленні міської ради.

Відтепер вул. 8 Березня має назву вул. Роблена; вул. Василя Жуковського – вул. Левка Лук’яненка; вул. Шишкіна — вул. Незамаївська; вул. Громова – вул. Дмитра Скоробогатова.

Також на карті міста тепер будуть вулиці Червоної Калини та Червоної Рути, вул. Чаплина Балка та вул. Соледарська тощо.

Зокрема, на сесії міськради депутати голосували “Про затвердження Програми розвитку місцевого самоврядування, соціальних заходів для людей похилого віку та висвітлення діяльності Дніпровської міської ради на 2021 – 2025 роки” зі змінами. За цією програмою у планах лише цьогоріч виділити 180 мільйонів гривень з міського бюджету на висвітлення діяльності міськради. Фракція “Слуги Народу” утрималася щодо цього рішення.

«Представники міської влади, чиновники, депутати повинні реальними справами показувати громаді, що вони роблять, а не розказувати про це по телевізору, на радіо, білбордах чи в Інтернеті. За такі кошти, на які збираються просто піаритися, можна підтримати, наприклад, десятки родин, які потрапили у скруту чи покращити умови в комунальних закладах і багато інших питань. І взагалі – витрачати гроші під час війни на рекламу – це злочинно. Це неповага до платників податків. Ми не можемо собі дозволити такі статті витрат коштів платників податків, дніпряни не повинні сплачувати такі забаганки міськради. Бо у нас з 24 лютого 2022-го все ще триває війна і, наприклад, весь цей час волонтери збирають гроші на автівки, амуніцію, тощо», – прокоментувала голова фракції від партії «Слуга Народу» Аліада Мансурова.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here