У Дніпрі для переселенців організовують зустрічі з центром зайнятості для влаштування на роботу

0
53


У Дніпрі для переселенців, які вирішили залишитися у місті, влаштовують зустрічі з фахівцями центру зайнятості, щоб максимально допомогти їм знайти роботу. Про це йдеться на офіційному сайті Дніпровської міськради.

За словами начальниці інспекції з питань праці та зайнятості населення міської ради Тетяни Янушкевич, центр зайнятості пропонує робочі місця від перевірених роботодавців. Також інспекція звернулася до низки ЗМІ щодо розміщення вакацій від роботодавців.

«Нині попит на фармацевтів, працівників медицини, логістів, транспортників, учителів та інші професії. На сьогодні до нас звернулися понад 45 роботодавців, які пропонують до 400 вакансій. І з кожним днем ці цифри зростають», – підкреслила Тетяна Янушкевич.

З початком війни до дніпровського центру зайнятості звернулося 720 людей, з низ 169 – це внутрішньо переміщені особи з місць, на території яких активні бойові дії.

«Активно консультуємо. Якщо людина звертається до центру зайнятості особисто чи телефоном, вона обов’язково отримає інформацію про наявні вакансії. Також інформаційно допомагаємо у питаннях оформлення документів на роботу, оскільки багато людей виїхали, не розірвавши договірні зв’язки з роботодавцями. Загалом з початком війни працевлаштовано вже понад 155 осіб», – розповіла начальниця відділу активної підтримки безробітних Дніпровської міської ради Марина Балицька.

Пан Євген приїхав до Дніпра з Лисичанська разом з родиною: «У своєму місті працював на заводі оператором прокату холодного металу. Тиждень тому приїхали до Дніпра. Через спеціальний телеграм-канал @zanyatost_bot дізнався, де можна розмістити свою заявку на пошук роботи. Наступного дня мені зателефонували і запропонували роботу. Нині працюю електромонтером на агрегатному підприємстві. Сім’я з п’яти осіб, тому працювати зараз вкрай важливо. Нині і дружина теж собі шукає роботу».

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here