У Дніпрі до Дня міста відкриють регіональну філателістичну виставку

0
44

10 вересня у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відкриється регіональна філателістична виставка «Величний Дніпро-2021». Про це в ефірі Українського радіо UA: Дніпро розповів член Дніпровської організації Асоціації філателістів України Володимир Куценко. Захід приурочили до Дня міста, який цього року відзначатимуть 11-12 вересня. Як розповів Володимир Куценко, на виставці покажуть близько 40 експонатів з різних регіонів України, понад третина з яких – із колекцій філателістів Дніпра, пише suspilne.media

«Це не тільки марки, це – конверти, марковані поштові картки, листи з цікавими штемпелями, які свідчать про розвиток пошти. Філателія – це все, що пов’язане з поштовим обігом. Кількість експонатів не важлива, головне, щоб експозиція була цільною й розповідала про частину якогось дослідження, яке здійснив філателіст. У нас буде маса цікавих експонатів. Наприклад, Ігор Сичов представить свою колекцію щодо VII Літніх Олімпійських ігор в Антверпені. Це просто красиво! Володимир Хохлов представить, здавалось би, невелику одностендову експозицію щодо підводної пошти Іспанії, але вона наскільки насичена матеріалом, що це буде дуже цікаво», – розказав Володимир Куценко.

Експонати буде оцінювати спеціальне журі у складі п’ятьох суддів. Власників найкращих в 11 категоріях нагородять спеціально виготовленими медалями – золотими, срібними й бронзовими, а також дипломами.

А найкращий експонат серед всіх категорій отримає гран-прі.

Виставка працюватиме 10, 11 та 12 вересня. Вона проводиться в рамках міської програми «Культурна столиця».

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here