У Дніпрі на 5 років засудили агітатора, який чекав приходу «руського миру»

0
62


У Дніпрі засудили до 5 років позбавлення волі інтернет-агітатора, який готував негативні статті відносно української влади та ЗСУ, а також відкрито призивав до захоплення російськими окупантами України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Дніпропетровській області. Співробітники спецслужби в рамках системної роботи з протидії ворожим посібникам і пропагандистам, викрила мешканця Дніпра на активному висвітленні у соцмережах антиукраїнського контенту. За даними слідства, зловмисник, маючи радикальні проросійські настрої, готував негативні статті відносно української влади та військовослужбовців Збройних сил України.

У меседжах він висловлював повну підтримку окупаційним військам рф і наголошував на безперспективності опору агресору. Численна кількатисячна аудиторія зі всієї країни, підписана на його сторінку, збільшувала своїми репостами деструктивний вплив на громадян України. Слідством доведено, що своєю антиукраїнською діяльністю в соцмережах він намагався розхитати ситуацію в регіоні, а оприлюднені публікації містили схвалення політики рф та заклики до зміни державних кордонів України. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання ворожого посібника, вилучено вибухонебезпечні предмети, комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які підтвердили його причетність до протиправної діяльності.

Злочинця було засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Враховуючи активну співпрацю зі слідством та надання інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі, судом посібнику рф встановлено випробувальний термін на найближчі 2 роки.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here