У Дніпрі наслідки ворожих атак будуть ліквідувати за японськими технологіями

0
24


Дніпро вивчає раціональний підхід Японії до ліквідації наслідків руйнації будинків. Японці, які дуже часто страждають від стихійних лих, мають унікальний досвід переробки залишків зруйнованих будівель у вторинну сировину, яку можна знову використовувати у будівництві. В Україні з кожним днем збільшується кількість будівель, ушкоджених чи зруйнованих ворожими ракетними обстрілами, тому японський досвід дуже корисний для нас. Про це повідомляє “Наше місто”.


У Дніпрі залишки зруйнованих ворожими ракетами будівель збираються утилізувати за японськими технологіями. Два тижні у Японії унікальний досвід вивчала делегація представників великих міст України, які найбільш потерпають від військової агресії. Серед них буда представниця Дніпра – Ірина Козлова, заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міськради.

Це були не лише лекції та навчання, а ще й безпосередньо візити на майданчики, де збираються відходи руйнації, а також на полігони, де переробляються та захоронюються відходи та на підприємства, де їх переробляють. Також ми відвідали закриту територію біля АЕС Фукусіма, де здійснюється перероблення відходів, яке забруднення радіацією – сортування та переробка. Це було дуже цікаво для нас, у тому сенсі, що у нас є загроза аварії на Запорізькій АЕС, а також Чорнобильська загроза теж нікуди не поділася, – розповіла Ірина Козлова.


За її словами, Японія вже другий рік поспіль надає Україні допомогу за програмою від JICA – Japan International Cooperation Agency та вже почала передавати потужну техніку. Зокрема, Дніпро отримав екскаватор та бульдозер, а ще десяток одиниць техніки очікуються до кінця року. Мова йде про потужні дробилки, здатні переробити великі обсяги цегли та бетона.

Дніпру нададуть 11 одиниць техніки, яка буде допомагати нам долати наслідки руйнувань через бомбардування. Зараз йде мова про отримання великих установок для подрібнення будівельних відходів руйнації. Японці використовують це дуже раціонально з метою отримання продуктів вторинної сировини – суміші для підсипки, щебеню, матеріалів для використання у виробництві бетону. Ці дробилки, які нам поставлять будуть подрібнювати бетонні, цементні відходи. Для кожного відходу у японців передбачений свій спосіб утилізації або повторного використання, – розповідає Ірина Козлова.

Вона додає, що це найкраща техніка, яка існує у світі – дуже потужна.З її допомогою у Дніпрі можна буде переробляти відходи руйнації з усієї області. Для такої техніки необхідно обладнати спеціальні майданчики, адже одна дробильна установка важить 40 тонн. Також потрібно навчати людей, які будуть керувати цим обладнанням.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here