У Дніпрі переселенки можуть отримати будівельні професії

0
14


Вимушені переселенки можуть безкоштовно отримати професії малярок-штукатурниць та плиточниць-облицювальниць. Після перенавчання жінкам допоможуть працевлаштуватися. Зараз це затребувана робота, за яку пропонують зарплату до 60 тис. грн.

Про це повідомили в Дніпровській міській раді.

«Після перенавчання ми також допоможемо з працевлаштуванням переселенок. А ті, хто наважиться створити власне маленьке будівельне підприємство, попервах від нас також отримає допомогу. Ми розкажемо, як зробити ФОП, бізнес-план та інші важливі підприємницькі моменти. Також надамо грант у вигляді будівельних інструментів», — зазначила керівниця БО «Пліч-о-пліч» (м. Бахмут) Тетяна Кошель.

Безкоштовно перенавчати жінок будуть на базі «Дніпровського вищого професійного училища будівництва», яке розташоване на лівому березі нашого міста. Там 90 жінок-переселенок зможуть опанувати важливу професію.

Планується, що перші дві групи малярок-штукатурниць та плиточниць-облицювальниць розпочнуть навчання у вересні. Курс триватиме 3 місяці. Далі ще двічі будуть набирати по 30 жінок-переселенок на тримісячне перенавчання.

Записатися на курси можна за номерами:

БО «Пліч-о-пліч»: 066-389-02-05;
інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради% 050-410-34-43.
Також можна прийти безпосередньо до «Дніпровського вищого професійного училища», яке розташоване на вул. Богдана Хмельницького, 3-А.

Усі кошти на навчання переселенок дають благодійна організація «Пліч-о-пліч» (м. Бахмут) та німецький фонд Dyakonie Katastrophenhilfe.

Джерело: osoby.com.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here