У Дніпрі подорожчає проїзд у громадському транспорті

0
39


У Дніпрі змінено вартість тарифу на проїзд у громадському транспорті. На більшості автобусних маршрутів вона становитиме 10 грн, на маршрутах, які курсують до Таромського (№ 77, № 141, № 90), – 12 грн, а на маршрутах з невеликою дистанцією (№ 56, № 25) – 9 грн, № 85 – 8 грн. Відповідне рішення ухвалив виконком міськради. Нові тарифи набувають чинності з 26 червня. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

За словами заступника директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Олександра Лещенка, обговорення щодо коригування тарифу розпочалося ще у березні цього року. Перевізники неодноразово зверталися до департаменту щодо перегляду вартості проїзду. Вони надали свої розрахунки відповідно до методики формування тарифів. Фахівці департаменту перевірили і підтвердили їхню відповідність.

«Дане рішення має статус регуляторного акта, тобто цілком дотримані законодавчі процедури. 22 травня провели громадське обговорення, паралельно приймали від усіх охочих анкети з пропозиціями. 17 червня виконком ухвалив рішення щодо зміни тарифів на перевезення пасажирів в автобусному громадському транспорті. Воно опубліковано у друкованому ЗМІ – газеті «Наше місто», і вже від завтра, 26 червня, набуває чинності. Тим часом перевізники, щоб завчасно попередити пасажирів про зміну тарифу, вже понад тиждень розвісили відповідні оголошення у транспорті», – розповів Олександр Лещенко.

Представник департаменту також додав, що востаннє відповідний тариф змінювався півтора року тому. Серед основних чинників нинішнього підвищення – зміна мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв, запасних частин, газу, пально-мастильних матеріалів. Також рішенням виконкому міськради 22 червня змінено тариф на проїзд в електротранспорті (трамваї, тролейбуси, метро). Він становитиме 8 грн і набуде чинності з 3 липня.

«Зміна тарифу зумовлена підвищенням вартості електроенергії, запасних частин, необхідністю проведення модернізацій, реконструкцій, оновлень у мережі електротранспорту. Також з 3 липня підвищиться вартість і проїзних квитків. Місячний коштуватиме 340 грн на один вид транспорту, 500 грн – на два види (трамваї/тролейбуси, трамваї/метро, тролейбуси/метро) та 750 грн – на усі види електротранспорту. Найближчий тиждень можна ще придбати проїзні за чинною ціною. Це можна зробити у диспетчерських пунктах або у КП «Дніпровський електротранспорт» (просп. Нігояна, 49)», – додав спеціаліст сектору контролю та моніторингу департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Іван Васючков.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here