У Дніпрі проводять рейди щодо дотримання економії електроенергії

0
56


Через масовані ракетні удари по енергетичній системі України у Дніпрі міська рада зобов’язала підприємців з 17:00 і до кінця комендантської години вимикати вітрини, вивіски, підсвічення фасадів та рекламних конструкцій. Тож наразі це пильно перевіряє департамент торгівлі та реклами, а також інспекція з питань благоустрою ДМР. Від 20 жовтня вони вже перевірили понад чотири сотні підприємств. Про це йдеться на сайті Дніпровської міськради.

«Якщо ми або представники інспекції з питань благоустрою ДМР виявимо порушення під час рейду, то з початку ми видамо припис. Якщо порушення не буде усунуто, то діятимемо за вдома напрямами. Перший – ті, хто орендують приміщення комунальної власності (з ними ми розриватимемо договір оренди). А ті, у кого приміщення власне, – на них чекатиме повне відключення від світла. Для цього ми подаватимемо певне звернення до ДТЕК», – зазначив заступник директора департаменту торгівлі та реклами ДМР Ярослав Корсун.

Зі свого боку начальник сектора контролю опорядження фасадів інспекції з питань благоустрою ДМР Дмитро Гомілко додав: «Ми проводимо з ранку і до 17:00 роз’яснювальну роботу, а після 17:00 виходимо в рейди. Наша інспекція спільно із департаментом торгівлі та реклами стежить за тим, аби у вечірній час підприємці, бізнес яких розташований у будівлях міста, вимикали освітлення вітрин, вивісок, фасадів та рекламних конструкцій. Станом на 24 жовтня хочемо відзначити наших підприємців за свідомість, бо вони всі з розумінням поставились до ухваленого на сесії міської ради рішення».

Роз’яснювальну роботу інспектори провели у низці підприємств і сьогодні. Співвласниця одного з них Сюзанна Семенко каже, що їхній магазин дослухався до заклику економії електроенергії: «Ми домовились з нашими продавцями, що відмовляємось від користування електрочайником. Крім цього, продавці також знають, що після 17:00 їхнє завдання вимкнути вивіски та фасад. А зекономлені гроші ми хочемо перевести на потреби ЗСУ».

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here