У Дніпрі проводиться міжнародний конкурс дитячого малюнка «Перемога очима дітей»

0
186


Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради спільно з партнерами-ініціаторами – Школою сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура та Музеєм українського живопису – проводить міжнародний конкурс дитячого малюнка«Україна. Перемога. Діти. Перемога очима дітей». Про це йдеться на сайті Дніпровської міськради.

«Конкурс проводиться в рамках програми «Культурна столиця». Мета – привернути увагу усієї міжнародної спільноти до війни в Україні, а також проілюструвати дитячу творчість, бачення дітей сьогоднішніх подій. До оцінювання творчих робіт залучено професійне журі – художники, галеристи, дизайнери, колекціонери не лише з України, а й Португалії, Німеччини, Болгарії, Польщі, Аргентини», – розповіла під час брифінгу 16 травня заступниця начальника управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Людмила Кудряшова.

Конкурс проводиться у три тури за трьома віковими категоріям: від 3–х до 7-ми років, 8-12 років, 13-18 років. Наразі добігає кінця перший тур. Журі опрацьовує роботи. У кожному турі і віковій категорії будуть визначені переможці, які отримають подарунки. Будуть також відзначені і переможці глядацьких симпатій. Серед переможців трьох турів у кожній віковій групі оберуть володарів гран-прі, які отримають професійні графічні планшети.

«Важливо сьогодні, щоб наші діти мали можливість висловлювати своє ставлення до рідної країни, тих подій, які, на жаль, відбуваються. А головне — показати, якою вони бачать нашу перемогу. Наразі триває онлайн-голосування глядацьких вподобань. Кожен може віддати свої голоси за роботи, які сподобалися. Проголосувати можна на офіційній сторінці фейсбук нашого організаційного партнера – Музею українського живопису. Географія учасників дуже різна. Це діти з Полтави, Рівного, Дубна, Івано-Франківська, Харкова, звісно ж Дніпра тощо. Одразу після оголошення результатів першого туру розпочнеться другий, на якому сподіваємося залучити до участі й учасників з інших країн», – підкреслила директорка Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура», архітекторка Яна Куницька.

Водночас директор Музею українського живопису, художник, член Національної спілки художників України Сергій Бурбело зазначив: «Роботи на конкурс надходять до нас у вигляді фотографій. У планах є те, щоб діти нам потім надіслали ці роботи і далі вже виставляти у закордонних галереях. Загалом роботи усі дуже цікаві, неймовірні композиції. Подекуди без сліз не можна дивитися. Багато зображень з воїнами, дівчат з косами у вишиванках, лелек тощо».

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here