У Дніпрі важкохворі та літні люди носитимуть SOS-браслети з QR-кодом

0
70

У Дніпрі розробили SOS-браслети з QR-кодом, аби вчасно і правильно надавати допомогу людині, якій раптово стало зле. Якщо його відсканувати — у смартфоні відкриється електронна анкета, де буде вся необхідна інформація. Такі прилади призначені для людей із хронічними захворюваннями: епілепсією, цукровим діабетом, серцево-судинними недугами. Отримати й активувати браслет можна за 15 хвилин.

«Під час анкетування ми ставимо запитання щодо особистих даних, номеру телефону особи, групи крові, хронічних захворювань. Можливо, наявності якихось алергій. Та також ми дізнаємося контакти довіреної особи людини», — коментує фахівчиня міського територіального центру соціального обслуговування Катерина Авдєєва.
За підрахунками фахівців, близько 15 тисяч дніпрян перебувають у зоні ризику. Їм рекомендовано мати при собі такі браслети. На сьогодні у міських територіальних центрах їх роздали вже понад п’ятсот.

«Ця ініціатива спрямована також, щоб люди не проходили повз. Не вважали, що людина може бути в стані алкогольного сп’яніння. На 2022 рік ми плануємо цю ініціативу продовжити», — розповів заступник голови правління ГО “Фонд соціальних ініціатив” Роман Герасимчук.

Отримати такий браслет дніпряни можуть у своїх районних територіальних центрах соціального обслуговування абсолютно безкоштовно.

Джерело: 34.ua

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here