У Дніпрі відкрили станцію, де переробляють сміття та вчать створювати з нього прикраси

0
36


У Дніпрі відкрили сучасну станцію з переробки сміття, де можна навчитись сортувати непотріб, перероблювати його на вторинну сировину, а потім створювати з нього прикраси та речі для побуту. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

Ініціювали створення такої станції група активістів з громадської організації “Underground Dnepr”. Вони вже не перший рік сортують та перероблюють сміття, а також привчають до цієї справи дніпрян та гостей міста. Першу станцію вони відкрили два роки тому.

“Це вже наша друга станція, приміщення якої ми вирішили орендувати майже в середмісті Дніпра. На цій станції, крім переробки та прийому сміття, ми ще й відкрили майстерню, в якій можна створити різні прикраси з переробленого непотребу”, – розповів засновник проєкту “Underground Dnepr” Олександр Гречка.

Станція обладнана подрібнювачем для пластику та гідравлічним пресом.

Донька Олександра, Ангеліна, створює різні речі зі сміття.

“Наразі я роблю екосумку з переробленого пластику. Мій тато перероблює пластик на горошини, а я з них шию сумку, з якою можна вийти прогулятись або сходити в магазин і там використовувати її замість пластикового пакету”, – говорить дівчина.

Начальниця управління департаменту екологічної політики міськради Ірина Козлова зазначає: для Дніпра дуже важливо відповідати принципу у збиранні та сортуванні сміття. Наразі в екокомітеті Верховної Ради підтримали проєкт закону з управління відходами.

“Цей проєкт запровадить принцип “забруднювач платить”: за вторинну сировину сплачуватимуть не лише пересічні громадяни, які її споживають, а насамперед виробник цієї продукції”, — каже Ірина.

Приносити сміття та вчитись сортувати його можна за адресами: вул. Філософська, 19-А (четвер, субота 10:00 до 14:00) та Запорізьке шосе, 56 (перша та третя неділя місяця з 10:00 до 12:00).

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here