У Дніпрі відкрили виставку, присвячену українським жінкам у мистецтві

0
13


У Дніпрі відкрили експозицію діджитал-картин, які присвячені життю та творчості українських мисткинь.

Про це повідомляє Відкритий.

Виставка картин відбулася в Центральній державній науково-технічній бібліотеці гірничо-металургійного комплексу України. Авторка – киянка Тетяна Корнієнко. Вона створює свої роботи за допомогою графічних редакторів та комп’ютерних технологій. З нагоди 140-річниці українського жіночого руху зобразила 28 мисткинь, які зробили вагомий внесок у розвиток вітчизняної культури. Наразі Тетяна перебуває у Мадриді, де також організовує покази свого доробку.

«Я все життя була художницею, але 3 роки тому під час карантину почала створювати цифрову ілюстрацію як особистий проект. Спочатку я намалювала серію про котів-книголюбів, портрети друзів, і люди почали замовляти з ними малюнки, портрети та футболки. Потім з’явилося багато ілюстрацій у зв’язку з повномасштабною війною в Україні. На початку 2023 року вирішила створити проект про українських художниць, які мене надихають. Взагалі я вважаю, що треба працювати і малювати проекти, які тобі подобаються. Робота над проектом «Українські мисткині» – це переосмисления особистого життєвого шляху. Щоб відповісти на питання «Чому я роблю те, що я роблю?» – пояснила Тетяна Корнієнко.

На експозиції у Дніпрі представлено 28 робіт мисткині. Першою з них був портрет Марії Приймаченко – художниці XX-го століття, яка за життя створила понад 650 робіт. Деякі з них виставлялись на міжнародних виставках у Франції, Канаді, Польщі та Чехії. «Ми дізналися, що є мистиня Тетяна Корнієнко, яка пропонує робити виставки у бібліотеках України. Ми скооперувалися та за місяць організували експозицію. Тема ця на часі, адже про жінок у мистецтві мало що відомо. Ба більше – вирішили виставку відкрити до 8 березня. Це наша історія, і ми пропонуємо всім дізнатися більше про українських мисткинь», – зазначила в.о. директора Центральної державної науково-технічної бібліотеки гірничо-металургійного комплексу України Ірина Перепелиця.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here