У Дніпрі “відмивали” бюджетні гроші на реконструкції площі Шевченка та вулиці Яворницького

0
259

Дніпропетровською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч.3 ст.191 КК України).

Так, у квітні поточного року між одним з департаментів Дніпровської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори на капітальний ремонт пл. Шевченка та реконструкцію вул. Яворницького у м.Дніпро. Для придбання будівельних матеріалів підрядник одержав у якості передплати понад 60 мільйонів гривень бюджетних коштів. Проте слідством встановлено, що необхідні для будівництва пісок, щебень та бетонну суміш товариство купувало за завищеними у 2-3 рази цінами, а послуги з вивезення сміття та його утилізації замовляла у суб’єктів господарювання, що містять ознаки фіктивності.

30 жовтня 2020 року прокуратурою спільно зі слідчими СУ ГУНП в області та працівниками СБУ в області проведено ряд обшуків у офісах підприємств-підрядників та у помешканнях фігурантів справи у Дніпрі, Києві, Кривому Розі та Кам’янському, під час яких вилучено проектно-кошторисну і тендерну документацію, договори, печатки і штампи, мобільні телефони, грошові кошти та чорнові записи тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here