У Дніпрі викрили п’ять call-центрів, які ошукували людей

0
58


У Дніпропетровській області припинено діяльність ряду сall-центрів, учасники яких, видаючи себе за співробітників банків, ошукували громадян.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

У Дніпрі припинено діяльність п’ятьох функціонуючих сall-центрів, де працювали майже 100 громадян, серед яких були неповнолітні діти та особи без громадянства. Офіси були оснащені комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України.

Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували банківські реквізити та персональні дані громадян, після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Також припинено роботу шахрайського центру у Кам’янському. Офіс знаходився у центрі міста, чисельність працівників налічувала майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою «схемою», використовуючи банківські дані.

У ході санкціонованих обшуків офісних приміщень вилучено майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного «бізнесу» та загальна сума завданих збитків.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here