У Дніпрі з’явився газоаналізатор, гроші на який збирали усім містом

0
80


У Дніпрі з’явився газоаналізатор, гроші на який збирали усім містом. Про це повідомляє громадська організація Save Dnipro на своїй сторінці у Фейсбук.

“Нарешті. Будемо вихвалятися, Дніпро! Ми маємо газоаналізатор, який має стати частиною незалежної громадської мережі моніторингу стану повітря!Нагадаємо, що кошти на нього ми більше місяця збирали всім містом, та завдяки ВАМ змогли накопичити суму у цілих 124 517,67 гривень. Ми піклуємося про кожну вашу гривню, тому дуже ретельно вивчили ринок моніторингового обладнання, обрали оптимальне по ціні та якості рішення. Потім вели перемовини з українським постачальником новозеландського обладнання та змогли отримати найпривабливішу ціну на основний прилад – Aeroqual S500. Він обійшовся нам у 112874,4 грн. у комплекті з сенсорами NO2, SO2, O3, H2S та дрібнодисперсного пилу фракцій 2.5 та 10 мікрон, українською гарантією та сервісом від офіційного постачальника.

Окремою індивідуальною опцією став безкоштовний “тест-драйв” Aeroqual S500, який нам надав український постачальник. Ось тут наші пробні заміри у публічних просторах Дніпра http://bit.ly/2vQJdWA
Також для візуальної фіксації порушень 24/7 ми, як і планували, закупили відеокамеру, а також встановили та підключили її до мережі, аби мати постійне зображення двох ключових забрудників міста Дніпро – Придніпровки та ДМЗ. Тут публікація про її встановлення: http://bit.ly/2YlqrCY

А ось посилання на стрім, яким вже користуються містяни:

“Петровка” (ДМЗ) – https://www.savednipro.org/dmz-petrovka-online-web-camera/
“Придніпровка“ (ДТЕК Придніпровська ТЕС) – https://www.savednipro.org/pridniprovska-tes-online/
За безкоштовне постійне підключення до мережі окрема вдячність порталу DNEPR.com”, – сказано у повідомленні.

Відтепер кожен зможе звернутися до ГО Save Dnipro і перевірити викиди у повітря.

І найголовніше! Тепер ми готові реагувати на ваші звернення. Якщо ви фіксуєте понаднормові викиди шкідливих речовин у повітря та звернетеся до нас, ми будемо намагатися оперативно виїхати на місце викидів та зафіксувати реальні показники стану повітря. Це дасть нам з вами змогу завжди знати правду, а не покладатися на відмазки забрудників чи екоінспекції. Для того, щоб звернутися до нас поки що достатньо написати повідомлення просто на цю сторінку.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here