У Дніпрі затримали організатора схеми перетину кордону для чоловіків

0
98


У Дніпрі поліціянти викрили 22-річного місцевого жителя, який організував схему незаконного переправлення ухилянтів від призову за кордон. За три тисячі доларів зловмисник обіцяв оформити чоловіків призовного віку у закордонних закладах освіти й таким чином надати їм можливість безперешкодно покинути Україну, повідомили у пресслужбі ГУНП області.

«22-річний дніпрянин через месенджер пропонував отримати документи про навчання в іноземних закладах освіти. Плату за свої послуги отримував авансом, а залишок – під час видачі документів замовнику. За його словами, після цього людина могла перетнути кордон України, при цьому фактично не брати участь у навчальному процесі», — йдеться у повідомленні.

Скільки чоловіків ділок встиг таким чином переправити за кордон, не повідомляється.

За місцем мешкання злочинця відбулися санкціоновані обшуки. В ході них правоохоронці вилучили мобільний телефон, банківські картки, жорсткий диск, документи з розрахунковими даними, блокнот, копії документів громадян України з фотокартками 3х4 та гроші.

За скоєне чоловіку загрожує до 9 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here