В Дніпрі відкрили перший гуманітарно-інформаційний хаб «Я-Маріуполь. Дніпро»

0
94


В Дніпрі відкрили перший гуманітарно-інформаційний хаб «Я-Маріуполь. Дніпро». Це спільний проєкт мерій обох міст і перший з п’яти запланованих в різних областях осередків допомоги маріупольцям.

Про це повідомляється у офіційному Телеграм-каналі Маріупольської міськради.

У Дніпрі хочуть зробити максимально комфортним життя для всіх, хто знайшов тут прихисток.

«Ми бачили перед собою ціль – стати вітриною відновленого українського Донбасу. І нам вдалося це. Але сталося 24 лютого – війна. Та у нас є велика сім’я – це мери міст, які разом із Маріуполем переживають той біль втрати, який місту нанесла армія рф. Яка знищила його на 90%, яка зруйнувала наші будинки і наші життя. Та можна забрати все – але віра і надія залишаться. Так само, як і незламний дух маріупольців», – сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Центр «Я – Маріуполь» у Дніпрі розташований по вул. Воскресенській, 23 (Центральна міська бібліотека). Працює з 8:00 до 18:00, вихідний – неділя.

Тут безкоштовно допоможуть з відновленням документів, пошуком зниклих і поверненні примусово депортованих до рф. Також сприятимуть з пошуком постійної чи тимчасової роботи та проконсультують щодо можливості відшкодування знищеного майна і отримання фінансової допомоги. У штаті працюють психологи, сімейний лікар, юристи та люди, що надаватимуть гуманітарну допомогу – продукти, одяг, засоби особистої гігієни.

Маріупольська міська рада планує відкрити центри підтримки у шести містах країни – Дніпро, Запоріжжя, Вінниця, Київ, Львів, Одеса. На другому етапі – розширити перелік міст-підтримки до 16 обласних центрів України.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here