Відволікаються від війни: дніпряни волонтерять на фермі

0
20


Історики з Дніпра працюють волонтерами на молочній фермі від початку повномасштабної війни. Згадують: у перші дні вторгнення почувалися тривожно, але щойно стали до роботи — одразу відчули спокій. Про це пише suspilne.media
Анастасія — робітниця ферми. Кожному з волонтерів знаходить роботу: розподіляє за вмінням і бажанням. Бо ж руки потрібні усюди: і в стайнях, і на кухні, і у полі.

Володимир Коваль випасає кіз. На ферму приїжджає, коли на роботі видається вихідний, і каже: тут відпочиває душею.

А поки кози пасуться на лузі, їхні стайні вичищає Віктор Єкшов. Саме він три місяці тому запропонував колегам з екскурсійного клуба Дніпра поїхати на ферму. Фізична праця, каже чоловік, припала людям до душі. Тут вони стали відпочивати від війни.

На молочній фермі, що у селі Зелений Гай під Дніпром, живуть 866 тварин. Тут і корови, і кози, і птахи. Є свині, кролики, коні, страуси, нутрії, мули.

Роботи вистачає, хоча, за словами працівниці ферми Анастасії Коваль, нині потрібна більш специфічна волонтерська допомога — допомогти з оглядом тварин, зробити їм щеплення. У цьому допомагають студенти агроуніверситету.

Посилання на наш Telegram-канал: https://t.me/dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here