Ворог хоче підійти ближче до Кривого Рогу, але ми тримаємо периметр, – Вілкул

0
128


За час повномасштабної війни в Україні влучень по житлових об’єктах Кривого Рогу не було. Проте сильним обстрілам зазнають навколишні села, де під час обстрілів російські війська потрапили дитячим садком.

Про ситуацію у рідному місті президента України розповів керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, — передає Інформатор.

«Захист периметра Кривого Рогу триває вже десятий день. Ми побудували багато ешелонованої оборони, намагаємось утримати ворога далеко за периметром міста. Найближче місце, де вороги знаходяться – 17 км від міста. Ми їх тримаємо на відстані від 17 до 40 км від межі міста, виходячи з конфігурації міста та рельєфу місцевості», – зазначив Вілкул.

Особливо від обстрілів страждає місто Зеленодольськ.

«ЗСУ успішно відображає будь-які спроби ворога просунутися хоча б на один метр у наш бік, а вони на помсту б’ють по селах і містах, насамперед, по Зеленодольську. Його обстрілювали і вчора, і сьогодні, і 15 хвилин тому. Там прилітало і до житлового багатоквартирного будинку, і до приватних будинків, і перебивало системи комунікацій. Але, дякувати Богу, жертв немає. Тільки в однієї людини посічене склом обличчя. Це якесь диво. Усього чотири квартири в будинку, де були жителі, а туди, куди прилетів град, нікого не було», – розповів Вілкул.

Він заявляє, що російські війська намагаються знайти вразливі місця в обороні Кривого Рогу, але не можуть наблизитись до міста, а також зазнають великих втрат.

«Ми тримаємо периметр. Масованого настання або штурму не було. Колонами від 5 до 30 одиниць техніки вони намагаються просунутися та намацати проломи у нашій обороні. Але вони на жодний метр не просунулися. Противник зазнає великих втрат і в живій силі, і в техніці», — стверджує Олександр Вілкул.

Втім, за його словами, противник ще не видихся, і про загасання військових дій навколо Кривого Рогу говорити поки що рано.

«Ми, у свою чергу, продовжуємо зміцнювати оборону, робимо запаси їжі, медикаментів та палива. Словом, готуємось до будь-яких варіантів розвитку подій», – повідомив Вілкул.

І сказав, що Кривий Ріг, незважаючи на військові дії, запустив дистанційне навчання у школах: «Діти Кривого Рогу навчаються, незважаючи ні на що. І ті, хто залишився, і ті, хто евакуювався – навчаються онлайн. Вважаю, це позитивні новини».

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here