Як на Дніпропетровщині зустріли День знань

0
37


У Кривому Розі на Дніпропетровщині першачки зустріли День знань в укриттях. Все через чергову атаку російських окупантів. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Свої. Кривий Ріг та очільника Зеленодольської міської територіальної громади Дмитра Невеселого. Зранку 1 вересня у школах Кривого Рогу свято знань почалося в укриттях під звуки сирен. За словами начальника Зеленодольської міської територіальної громади Дмитра Невеселого, у небі відпрацювали сили ППО. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

Перший дзвоник пролунав для учнів «школи супергероїв», яка діє в обласній дитячій лікарні у Дніпрі.

«В Школі основна мета роботи – допомогти дітям в стаціонарі отримати освіту. Не ставити для них життя на паузу.
Особливо, коли дитина важко хворіє, коли це онкологія, і лікування триває по декілька місяців, надзвичайно важливо не випасти з освітнього процесу», – поділився Микола Лукашук – голова Дніпропетровської обласної ради від «Слуги Народу».

Нині при лікарні працюють класи для всіх вікових категорій — від дошкільнят до учнів старшої школи. Але завдяки лікарняним вчителям вони опановують шкільну програму і не відстають від однолітків.

«Школа супергероїв» — це проєкт, запроваджений в 8 областях України, зокрема на Дніпропетровщині. В області працює дві такі школи: у дитячій обласній лікарні та в Криворізькому протитуберкульозному диспансері. Основним завданням є забезпечення освітніх послуг для дітей, які перебувають на лікуванні або реабілітації в закладах охорони здоров’я, зокрема дітей, які постраждали внаслідок військових дій, отримали поранення. «Діє дошкільна група для забезпечення освітніх послуг дітей віком від 3 до 6 років. Діє початковий клас для учнів 1-4 класів, для дітей 5-11 класів отримання освітніх послуг відбувається відповідно до потреб по принципу репетитора за кошти держави. У школі працюють кваліфіковані педагоги, у тому числі кандидати наук”, — розповіла керівниця «школи супергероїв» Наталія Олійник.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here