Курс валют в Україні: перспективи та ризики

0
14

Ситуація на валютному ринку останні кілька тижнів дуже нестабільна. На неї впливають багато чинників, зокрема геополітичні. 

Як зміниться курс долара найближчим часом

Більшість відомих фінансових аналітиків сходяться на думці, що ситуація з доларом найближчим часом розвиватиметься за одним із двох сценаріїв:

  • Американська валюта подешевшає по відношенню до євро. Це станеться через те, що Європі цього року вдалося встояти під ціновим пресом. Вартість газу та нафти впала, а це дуже вигідно для європейських країн. У США ж навпаки ситуація продовжує погіршуватися через проблеми, що періодично виникають, пов’язані з військовою промисловістю.
  • Долар знову почне дорожчати і висхідний тренд буде довготривалим. Це може бути пов’язано зі зміною геополітичного курсу або іншими важливими факторами, що впливають на американську економіку.

Аналізуючи можливість розвитку цих двох варіантів, експерти вважають найбільш ймовірним другий. Долар швидше за все зміцнюватиметься, але при цьому таки поступатиметься в ціні європейській валюті. Дізнатись актуальні зміни можна на ресурсі Meta.ua курс валют регулярно оновлюється. Сервіс дозволяє дізнатися, скільки коштує долар, євро або інша іноземна грошова одиниця по відношенню як до гривні, так і до інших платіжних засобів.

Що чекає на курс євро?

Падіння курсу європейської валюти, яке спостерігалося минулого року, було пов’язане з тим, що через підвищення цін на енергоносії стали зупинятися багато промислових підприємств Європи.

Багато європейських країн виділили величезну суму для того, щоб надати підтримку населенню, а також підприємствам, які опинилися у скрутному становищі. Лише Німеччина виділила з цією метою понад 300 мільйонів євро. Великі суми вдалося знайти на ці цілі та уряду таких країн, як Швеція, Франція та Фінляндія.

Що стосується найближчих перспектив європейської валюти, то поки на неї діятимуть геополітичні чинники, досягти ясності буде дуже складно. А Європейському ЦБ доведеться вживати заходів, щоб гасити інфляцію, і це може негативно вплинути на ситуацію на валютному ринку.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here