На Дніпропетровщині СБУ викрила двох колаборанток

0
38


Служба безпеки України викрила на колабораційній діяльності двох мешканок Дніпропетровщини.

Про це повідомляє Відкритий із посиланням на Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Двоє мешканок Павлоградського району заперечували військову агресію рф та глорифікували окупаційні війська. Працівниця однієї зі шкіл області активно підтримувала військове вторгнення рф в Україну. Жінка захоплювалася політичним керівництвом країни-агресорки і повністю поділяла їхню мету – знищення української нації.

Через особистий акаунт у соцмережі вона поширювала деструктивний контент на підтримку окупації росіянами українських територій та дискредитувала українську владу. Всі публікації супроводжувалися коментарями з глорифікацією дій ворога під час проведення так званої «спецоперації». Інша зрадниця — колишня співробітниця одного з місцевих промислових підприємств — висловлювала підтримку кремлівському режиму та публікувала в інтернеті антиукраїнські наративи.

Контент брала переважно з проросійських інтернет-ресурсів. Активна парафіянка релігійної громади православної церкви московського патріархату у соцмережі глорифікувала воєнні злочини рашистів. Фігурантка вважала «незаконною» деокупацію територій України. У коментарях переважали меседжі щодо якнайшвидшого приходу «руського миру» на Дніпропетровщину.

«Співробітники СБУ викрили колаборантів і припинили ворожу агітацію. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. Наразі в рамках кримінальних проваджень обом фігуранткам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України», – заявив голова пресцентру УСБУ Дніпропетровської области Валерій Єфанов.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here